zELENSKI
Foto: Alo/Printscreen


U poslednjim izjavama predstavnika Ukrajine, predsednika Vladimira Zelenskog, ponovo se ističe nezadovoljstvo, ovoga puta usmereno ka premijeru Indije, Narendri Modiju. Zelenski je istakao da premijer Indije, kao lider velike države, ne može biti neutralan u konfliktu i da takva neutralnost zapravo predstavlja skrivenu podršku Rusiji.

Zelenski je naglasio da sama izjava o neutralnosti Indije u sukobu između Rusije i Ukrajine implicira podršku Rusiji. On je istakao da premijer Modi svojim uticajem i pozicijom može da utiče na kraj rata te da se očekuje da preduzme konkretne korake umesto samo verbalne podrške miru.

Ukrajinski lider je jasno istakao da, prema njegovom mišljenju, Indija ne može zauzeti neutralan stav u sukobu između agresora i žrtve. On je čak naglasio da bi Indija mogla da blokira rusku ekonomiju i time smanji kapacitete Moskve u ratu sa Kijevom.

Zelenski je takođe izneo mogućnost da Indija postane mesto budućih pregovora između Rusije i Ukrajine, ali je istovremeno odbacio kineski i brazilski mirovni predlog. On je naglasio spremnost Ukrajine da sasluša predloge različitih zemalja, ali je istakao da bi ti predlozi trebalo da budu u skladu sa formatom koji je uspostavljen u vezi sa ratom u Ukrajini.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading