KOLUMNA MILIZAM Aleks Ra za četiri osobe!
U Srbiji je sve moguće, pa i koncert na kom se jede! Cele prošle nedelje nisam mogao da se načudim ni prevaziđem skandalizovanost činjenicom da je pop pevačica i valjda zvezda Aleksandra Radović organizovala akustični koncert u jednom prestoničkom lokalu uz - pazi sad - specijalitete šefa kuhinje?! Prevedeno na srpsko-estradni jezik, to znači da je Aleksandra pevala dok su gosti na koncertu jeli?! Iz svega što sam napisao zaključuje se da je Radovićeva svoj alt počela da rabi na konceptu kog se inače grozila, a koji veliki pevači i njene kolege poznaju kao kafanska ili restoranska tezga.
Kao čovek, novinar i samozvani estradolog srpskog šou-biznisa, ne pristajem na eufemizme ovakve vrste! Kada gosti sede, jedu i piju, a pevačica peva, to je u najmanju ruku restoranska svirka, a u većini slučajeva - kafana! Ne vidim ni jedan jedini razlog da sa hladnom i talentovanom Aleks Ra ne bude drugačije.
Sedam dana se pitam kakav je ovo pokušaj prodavanja estradnih m*da za šou-biznis bubrege!
Zapravo, važniji je odgovor na pitanje kada će gospođa Radović prestati da se folira i zbog sopstvenih kompleksa da nastupa u restoranu ili kafani? To, da se razumemo, nimalo nije sramota, posebno u vreme pandemije i u njenoj situaciji jer na poslednjem albumu nije ubola hit. Nema potrebe da predstavlja svoj nastup kao ekskluzivno veče koje uz njenu muziku nudi i delicije. Pevačice pevaju i u restoranu!
Reklamu za ovaj „koncert na kome se jede i pije“ pročitao sam bar 20 puta i svaki put sam se sve glasnije i glasnije smejao. Pa pročitajte i vi: EKSKLUZIVNI AKUSTIČNI KONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ UZ SPECIJALITETE ŠEFA KUHINJE. Iz reklame nisam zaključio ko je zvezda večeri - Aleksandra ili kuvar? To je jako važno jer me zanima na kome je od njih dvoje fokus? Kakva se to hrana služila uz njen „samoubilački“, crni i depresivni repertoar? Da li je smerna i bogougodna izvođačica laganih nota šetala između stolova dok je pevala i preskala gajtan mikrofona, jer u kafanama je obično onaj s gajtanom? Da li je eventualno zbog mesnog menija na repertoar dodala i narodnjake, kojih se grozi, iako im je, naravno, samo profesionalno uz honorar pevala i prateće vokale?
Ovaj nastup s hranom je bio organizovan samo za 100 ljudi. Bez trunke srama, pitam vas ko su tih 100 koji su s apetitom jeli dok su slušali njene balade? Zamišljam i kako je umesto pesama najavljivala svaki novi gang i objašnjavala prisutnima šta će sledeće pojesti. Karta je koštala 8.500 dinara.
Ne znam da li sam bio dovoljno jasan. Nemam problem s tim što je Aleksandra Radović postala kafanska pevačica, već me izluđuje način na koji je marketinški to predstavila...Sve u svemu - „Živeo kraj“ jedne koncertne karijere, a svi šefovi kuhinja neka se jave Aleksandri da s njom nastupaju u duetu.
P. S. Na koncertima se ne jede, a u kafanama i restoranima pevačica je uvek u službi gosta i dobre atmosfere. Aleksanda, odluči se, jer ovo konceptualno kurvanje izaziva smeh do suza!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)