Slaviša Vujić
Foto: Printscreen/Foto: Grand

Slaviši Vujiću izgorela je kuća na Kosovu i Metohiji, a pevač se sada oglasio tim povodom.

Vujić je otkrio da je šteta ogromna. 

- Nažalost, istina je, izgorela mi je kuća. To je kuća gde sam rođen. Tamo niko ne živi. Moj tata od kad je preminuo, od tog trenutka tamo više niko ne živi. Zbog obaveza i turneja, ja sam dole išao samo zbog groba, jer nisam stizao. Tamo su rođena i moja dva brata koja tamo žive, čuvali kuću i šišali dvorište. Dan pre toga smo se čuli i bilo je sve okej. U toku nedelje se inače čujemo više puta... I onda, 19. jula između 1 i 3 časa noću izbio je požar. Ujutru mi je brat javio, a ja nisam mogao da verujem da se to desilo i da je izgorelo sve. Popadali su i prozori. Kao atomska bomba da je pala na kuću - rekao je Vujić, pa dodao: 

- Zadnji put sam bio te 2016. godine, kada mi je tata sahranjen i eto tu prvu godišnjicu. Ako sam i išao, to je bilo na par sati. Odem da zapalim sveću i to su obično zadušnice. To je kuća koja je imala sve uslove za život, sad nema ništa. Moja braća kad odu, odu da popiju kafu. Iskreno, nisam imao vremena, uvek neke obaveze, turneje, čuda...Nikako da nađem vremena da odem malo u zavičaj, ali dobro, sad sam morao da idem, zato što se desilo ovo što se desilo - naveo je on.

Slaviša je priznao da sumnja da je požar podmetnut.

- Sreća što je bilo zatvoreno. To se nije baš redovno luftiralo... Nešto je bačeno unutra! Stvarno ne mogu da grešim dušu, ne znam šta je, ali... To otvoreno nije bilo. Inače bi stradale sve komšije oko kuće. Nije do instalacije, jer da jeste, to bi buknulo kad je bilo najtoplije. Pored kreveta je bio kaučuk. Taj krevet je bio ciljano gađan. Da je dalje otišlo, kuća bi izgorela kompletno sa krovom. U celoj toj nesreći samo sam ja stradao, ali bolje i to, nego da smo svi stradali. Ne dao Bog!

Slaviša tvrdi da nikada nije imao probleme sa komšijama.

- Ako je neko human, čini mi se da ja jesam. Više puta sam u selu pomagao, eto imao sam i taj koncert...Stvarno mogu i ljudi da dokažu, ni sam kim se nisam svađao. Sa Kosova sam otišao sa 13 i po godina. Ne znam s kim bih mogao da se svađam - govori Vujić, pa priznaje da li sumnja na nekog.

- Ne sumnjam. Stvarno ne bi bilo u redu, ali će se brzo saznati. Ko je to uradio, neka mu je na časti! Bilo bi stvarno neljudski da u bilo koga upirem prstom. Bila je kosovska policija. Oni su napravili taj neki zapisnik. Išao sam u kanceriju u Beogradu. Igrom slučaja taj neki moj komšija što radi u policiji, nije se nijednom pojavio za 4 dana na Kosovu koliko sam bio, niti da popriča, ni ništa, tako da sam malo razočaran u njega - izjavio je on.

"Nikada neću prodati kuću" 

Sedam dana je prošlo od incidenta, a evo kako se sada oseća pevač.

- Kako mogu da se osećam kada mi je izgorelo mesto gde sam rođen, nešto što mi je najmilije? Iskreno, stres je veliki. Sva sreća pa ovih dana nisam imao nikakve nastupe, tako da me je Bog pogledao. Što se kuće tiče, prodati je neću sigurno. Ja imam tamo zemlju, kuću, sve sam imao i imam, tako da je neću prodavati. Možda mi pomognu neke od ovih institucija koje su zadužene za to, trebalo bi, ne znam, videćemo šta je najbolje za kuću, ali prodaja nikako - rekao je Slaviša Vujić za Telegraf.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading