Bora Đorđevic
Foto: ATA IMAGES/ATA Images

Legendarni roker, frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas u 72. godini.

Brojne poznate ličnosti putem društvenih mreža oprostile su se od Bore, a fanovi ne mogu da prežale to što roker nije objavio poslednji album.

U grupi u kojoj su njegovi verni fanovi i poštovaoci njegovog lika i dela, polemiše se da su izdavači navodno čekali da album izdaju posthumno. 

Jedan od vatrenih fanova legendarnog rokera javno je napisao šta misli o tome.

- Tužno je što Bora nije dočekao izlazak novog albuma. Nekako mi se činilo kao da izdavači čekaju da album izdaju posthumno da bi više zaradili - napisao je on u objavi. 

ata

Foto: ATA Images

 

Inače, Bora je u februaru ove godine pričao o tome za "Večernje novosti". 

- Ne pitajte me ništa o albumu. Evo čeka izdavača oko tri godine. A izdavači oklevaju ili muvaju. Evo zašto. Tiraži su mizerni. Niko ne kupuje CD-ove. Noviji automobili nemaju plejere. Ploče se malo bolje prodaju, ali nedovoljno. Jedini novac je u platformama, društvenim mrežama... Mi smo staromodan bend i slabo se razumemo u modernu tehnologiju. Ne znam kako narodnjaci i ovi novi klinci povećavaju gledanost, možda i ne, ali mi se time ne bavimo. Zato izdavači uzimaju novac od tih platformi, kojih je bezbroj. Nama, koji smo stvarali te pesme, ništa nije ostalo. Tako je i s emiterima, ali to je druga priča. To je područje relativno novo i zakonski nedovoljno precizno regulisano. Album ćemo ipak objaviti. Ili ćemo dobiti pošten dogovor ili ćemo ga sami izdati. 

 

 

Inače, naziv albuma je određen pre Borine smrti, a po svemu sudeći, ako bude objavljen nosiće naziv "Ljubav i smrt". 

Zbog naziva se nakon Borine smrti nižu komentari u kojima mnogi ističu da ih obuzima jeza. 

- "Naslov albuma pomalo te tera da se ježiš, kao da je predosećao", "Sa Borom je i bend prestao da diše", "Možda će i izaći album, ali ko će ga pevati uživo umesto Bore?", "Izdavači su samo ovo i čekali", - bili su samo neki od komenara. 

Poznato mesto i vreme sahrane 

Legendarni roker počivaće u Čačku, što je i bila i njegova želja za života.

- Sahrana će se obaviti na Gradskom groblju u subotu 7. septembra, a u petak će biti održana komemoracija u Domu kulture. Takođe povodom njegove smrti, petak će u gradu Čačku biti proglašen za Dan žalosti.

Opelo će početi u 14 sati, a sahrana u 14:30 na Gradskom groblju u Čačku.

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal VERIDBA PRED VOJSKU: Evo kome je Bora Đorđević posvetio pesmu "Dva dinara druže" #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #viralvideo #fypシ゚viral #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading