Nataša bekvalac plače
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

M.M. iz Srbobrana proglašen je krivim u Višem sudu u Beogradu za proganjanje popularne pevačice Nataše Bekvalac. Sud mu je odredio meru psihijatrijskog lečenja na slobodi, dok mu je pritvor ukinut. Tužilaštvo je prvobitno predložilo obavezno lečenje u zdravstvenoj ustanovi, ali je na osnovu veštaka, koji su ukazali na mogućnost lečenja na slobodi, taj predlog izmenjen.

Tokom suđenja, njegova porodica – sestra, majka i sin student – obavezali su se da će se zajedno brinuti o njegovom zdravstvenom stanju. Oni će nadgledati njegovu terapiju i osigurati da redovno odlazi na lekarske preglede, prenose Novosti.

Nataša Bekvalac

Foto: Easy production

 

Sudija Zoran Božović je prilikom izricanja presude naglasio da zavisi od okrivljenog hoće li se pridržavati terapije, jer bi u suprotnom mogao da se vrati u zatvorsku bolnicu.

Podsećanja radi, M. je više od godinu dana slao Bekvalčevoj preteće poruke putem društvene mreže "Fejsbuk", tražeći da mu plati pesme za koje tvrdi da joj ih je dao, a koje su postale hitovi. Pretnje su se pojačavale, uključujući i pretnje smrću, što je pevačicu navelo da ga prijavi.

Nakon hapšenja, utvrđeno je da on pati od psihičke bolesti koja je izazvala njegove deluzije i dovela do krivičnog dela. Stručnjaci su ustanovili da ima pogrešna sećanja i megalomanske ideje, što je dovelo do proganjanja pevačice.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading