Toše
Foto: Printscreen/Printscreen

Zoran Božinovski, makedonski novinar, tvrdi da je preminuli pevač Toše Proeski bio upleten u navodnu kriminalnu mrežu.

Nakon 17 godina Božinovski je domaćim medijima navnodno priložio dokumenta kao dokaz svojih tvrdnji i pokušao da osvetli ono što smatra istinom koja se godinama skriva.

Novinar je posebno optužio Ljiljanu Petrović, menadžerku legendarnog Tošeta Proeskog, za navodno pranje novca.  

- Rekao sam joj da beži iz zemlje jer je dužna 180.000 evra ovoj državi. Vojska, policija i država nemaju sredstava zbog tebe i takvih kao što si ti. Ovde ste ispraznili budžet, a izigravaš neku drugu majku. Zbog toga sam morao 5 meseci da sedim kod kuće jer sam bio napadan. Za tih pet meseci sam raskrinkao celu njenu biografiju, kompletnu njenu grčku i kiparsku kriminalnu priču pre Tošeta - tvrdio je novinar i dodao: 

- Nisam se plašio za bezbednost. Pre bih crkao nego popustio budalama oko sebe. Ima u meni inata i adrenalina, neću da popustim nekome ko nije pročitao osnovnu školsku lektiru, može da ima milijarde. Dala mi je 11.800 evra od 200.000 evra koliko je trebalo da mi plati za nanešenu štetu i nepravdu. Ljiljana je od mene htela da napravi velikog čoveka i zvezdu, da se ne bavim kaubojskim novinarstvom, već da pišem lepe priče, da je trava zelena, da cveta cveće i da lepo miriše. Vozio bih traktor na njenom imanju lavande i bio bih milioner iz blata. Milijarder sam, imam u sebi intelektualno vlasništvo... U ovoj glavi toliko ima istine, dokaza, toliko brojki, koji vrede mnogo više od bilo kojih para - tvrdio je Božinovski.

"Bavila se crnom magijom" 

- Bavila se crnom magijom, ali nije znala da pored sebe imam belog maga, doktora za te stvari. Sve što je želela da mi se desi, njoj se odmah vratilo. Jednom prilikom je želela da se vidimo i da upozna moje ćerke, da im daruje poklone. Donela je neke medaljone sa čvorovima, šišmišima i dva telefona. Moj prijatelj mi je rekao da razvežem sve čvorove, da ne unosim u stan i da ćerke to ne nose. Mobilne telefone možete da nosite i pare da trošite. Rekao mi je da mu hitno to donesem u Makedoniju i kada je on opevao sve te pesme, ona se javila iz bolnice. Sve joj se vratilo - tvrdio je Zoran za Kurir.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading