Mimi Mercedez
Promo/Relja Simić
Mimi Mercedez

Promo/Relja Simić

Mimi Mercedez, Foto: Promo/Relja Simić

Milena Janković, poznatija kao Mimi Mercedez, koja je spojila turbofolk sa hip-hopom ne krije da je odrastala na narodnjacima, a za "Alo!" otkriva koliko je rep scena gostoljubiva prema ženama, ali i šta njeni roditelji kažu za njene rime.

- Kada sam se pojavila na rep sceni, htela sam samo da izazovem reakciju. Umetnost je došla kasnije - kaže Mimi Mercedez. Reperka koja je spojila turbo-folk sa hip-hopom, ne krije da je odrastala na narodnjacima, a za "Alo!" Mimi otkriva koliko je rep scena gostoljubiva prema ženama, ali i šta njeni roditelji kažu za njene rime.

Nastupaš pod raznim pseudonimima poput Mimi Mercedez, Guda iz huda... Šta ti nadimci znače?

- Moji pseudonuimi imaju jasnu aluziju na stvari koje imaju značenje u hip-hop kulturi. Oni koji su slušali old skul rep znaće o čemu pričam kada budem iznela pravu istinu o nadimku Mercedez. Guda iz huda je aluzija na jednu domaću andergraund rep grupu. Mimi Mercedez je fensi, bahata i krimi verzija, dok je Guda više za bleju...

Mimi Mercedez

Promo/Relja Simić

Mimi Mercedez, Foto: Promo/Relja Simić

SELENA GOMEZ ĆE ODLEPITI! Džastin Biber se pomirio sa seksi manekenkom! (FOTO)

- Turbofolk prvo i naravno rep, koji je popularniji. Najpre "Grand", a "Južni vetar" sam mogla da skapiram tek kasnije. Počela sam da izlazim 2005, u zlatno doba turbofolka, kada je muzika bila samo pumpanje, a ja sam tada samo htela "gas".

Mama mi kaže da kidam!

Upisala si filozofiju?

- Nisam otišla ni na jedno predavanje, samo sam položila prijemni. Dala sam roditeljima indeks jer su oni želeli da upišem fakultet.

Šta ti roditelji kažu na tvoje repovanje?

- Podržavaju me, mama mi je najveći fan i kaže da mnogo kidam. Sestra je deo moje zvanične ekipe i u svim je spotovima, ona je taj gaserski deo. Ceo život me je motivisala i vukla, ja sam bila uvek ozbiljnija.

 Odakle veza između turbofolka, repa i droge?

- Turbo-folk je na drogama, poprilično. Ali, šalu na stranu, ta dva žanra ne povezuje droga, već činjenica da su oba muzika širokih narodnih masa. Jedini razlog zašto se turbo-folk nije spojio sa repom odmah je što šire narodne mase nisu indoktrinirane zapadnom kulturom tako brzo kao srednjeklasna omladina koja je isprva pokušala da prisvoji rep i predstavi ga kao nešto anti-narodno.

Ima li hejta na rep sceni i koliko je scena gostoljubiva prema ženama?

- Popularne predstavnice muzike koja se smatra hip-hopom u Srbiji su potpuno različiti svetovi i medju nama nema hejta.Što se tiče drugog dela pitanja, kada sam počinjala išla sam na vizuelnu i liričku provokaciju. Tada su mi kriterijumi bili samo da budem najtvrđa ikada. Nikada nisam imala želju da budem umetnik, to se desilo spontano, htela sam samo da budem provokacija i pojava u cilju što efikasnije promocije svojih ubeđenja.

Snimila si pesmu "Gerila" u saradnji sa "Tuborgom" i "Universal Music"? Kako je došlo do te saradnje?

- Nedavno smo snimili pesmu "Gerila", inspirisanu idejom "ekipe", jer smatram da svaka ekipa treba da bude čvrsta kao gerila i da je organizovana na lojalnosti i čvrstim principima. Fanovi su imali priliku da pošalju rime na sajt, a odabrali smo samo one koje su se najbolje uklopile u samu ideju pesme. Premijera je 15. juna u klubu "Dragstor", a tada će publika imati priliku da čuje novi žanr "bajla fank", koji je inspirisan muzikom brazilskih favela.

Teretana je bila jedna od lokacija na kojoj si snimila spot. Otkud to?

- U pesmi život poredim sa teretanom, jer je dobra za izgradnju discipline i samopouzdanja. U teretani, sebe svakodnevno pobeđuješ na planu volje, a snaga je u drugom planu.