Kejt Midlton
Foto: Profimedia/Profimedia

Kejt Midlton (42) polako se vraća svojim kraljevskim dužnostima nakon što je završila preventivnu hemoterapiju. Princezi od Velsa dijagnostikovan je rak nakon operacije stomaka u januaru, a krajem marta je javno saopštila da se leči hemoterapijom.

Kraljevska palata nije pružila mnogo informacija o njenom zdravstvenom stanju tokom procesa lečenja, što je dovelo do raznih teorija zavere na društvenim mrežama.

Profimedia

Profimedia

 

Ipak, te spekulacije su se smirile kada se u junu pojavila na Kraljevoj rođendanskoj paradi u Londonu sa svojom porodicom.

Mesec dana kasnije, dodelila je pehare na finalu Vimbldona, a u septembru je objavila da je završila sa hemoterapijom.

Zapaženo je da princeza od Velsa i dalje ima dugu i gustu kosu, što je izazvalo nove spekulacije na društvenim mrežama i podstaklo sumnje o tome da li je zaista prošla kroz hemoterapiju.

Prava kosa ili perika?

- Izgubila sam kosu već nakon nekoliko tretmana hemoterapije. Samo me zanima zašto njoj nije opala kosa nakon što mesecima išla na hemoterapiju. Mislite li da ima periku ili postoji hemoterapija nakon koje ti ne opada kosa? - upitala je jedna devojka koja je lično iskusila strahovite posledice hemoterapije.

"Kejt nas je sve još jednom prevarila!", "Frizeri joj namerno prave punđe kao što je  nekad nosila kako bi uverili javnost da je to njena kosa", bili su samo neki od komentara na mrežama.

Novak i Kejt

EPA

 

Objašnjenje je dala medicinska sestra Karolina Gereti koja radi u Centru za lečenje raka u Velikoj Britaniji.

- Sve zavisi koja vrsta hemoterapije se koristi. Samo određene vrste citostatika izazivaju opadanje kose zato što deluju na ćelije. U nekim slučajevima kosa se samo istanji, ali ne opadne. Sve je to privremeno, jer čak i da ostanete bez kose ona vrlo brzo počinje ponovo da raste nakon završetka hemoterapije. Budući da detalji preventivne hemoterapije kojoj je bila podvrgnuta princeza od Velsa nisu objavljeni, moguće je da lekovi koje je uzimala nisu bili dovoljno jaki da izazovu gubitak kose - objasnila je ona, a piše Story.hr. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading