Kejt
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Princeza od Velsa, Kejt Midlton većinu detinjstva je provela u Baklberiju u Berkširu i ima mlađeg brata i sestru.

Pojavljujući se u podkastu 'Happy Mum, Happy Baby' Giovanne Fletcher 2020, Kejt se otvorila o svom 'vrlo srećnom' detinjstvu i pohvalila 'ogromnu posvećenost' svojih roditelja njoj i njenom bratu i sestri. Midltonovi su prodali kuću 1995. godine za 158.000 funti, preko lokalnog agenta za nekretnine koji je rekao da kuća sugeriše da su počeci buduće kraljice bili skromni.

Kad je nekretnina stavljena na prodaju u leto 2011. agent je obišao kuću za CNN, prisećajući se vremena s Midltonovima za koje kaže da ih je 'vrlo dobro' poznavao.

'Oni nisu bili pretenciozni ljudi, živeli su ovde dugo nakon što su bili vrlo uspešni u svom poslu', rekao je.

https://www.youtube.com/watch?v=Iop5mvLwXQ8


Počevši sa spoljnim delom kuće, rekao je u to vreme za Dejli Mejl da su prethodni vlasnici podelili veliku seosku kuću na dva manja imanja. Odvojena živicom, rekao je da ostavlja kuću 'malo nakrivljenu', ali i veću nego što zapravo jeste.

U videu obilaska kuće sa CNN-om, započeo je pokazujući novinaru skromnu trpezariju u kojoj je, kaže, porodica provodila većinu vremena jer je to bilo 'središte kuće'. Na snimku se vidi veliko ognjište na vrhu prostorije.

Raspored je praktičan jer se soba nalazi neposredno uz kuhinju, za koju slike iz 2011. pokazuju crno-bele podne pločice, jednostavne bele ormariće i crne radne površine. Takođe izvan kuhinje i trpezarije nalazi se ugodna dnevna soba, za koju je agent rekao da je Majkovo i Kerolajnino utočište daleko od njihove male dece - dok je žurno dodao da sumnja da je Kejt 'ikad bila problem'.

Profimedia

Profimedia

 

'Imali su peć na drva u trpezariji, kamin i veliki sto gde su deca crtala i sve to', rekao je agent za Dejli Mejl.

'U susedstvu je prednja dnevna soba koja je čuvana za odrasle, Majka i Cerol kad deca odu da spavaju', dodao je.

Dole takođe postoji pomoćna prostorija i mala soba spojena sa zgradom, gde su se najverovatnije igrali Kejt i njeni bra i sestra. Kejtina prva spavaća soba bila je u malenom tavanskom prostoru u koji bi se odrasla osoba morala sagnuti. Kako je rasla princeza ju je zamenila za prostraniju sobu u koju je mogla smestiti bračni krevet i radni sto.

Jedna od dve spavaće sobe na prvom spratu, gospodin agent je rekao da je 'veća bila Kejtina', a manja na prednjoj strani bila je od Kerol i Majka.

'Možda su predosećali da će ona negde stići u životu?', razmišljao je.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Dok je bila na prodaju, više slika iz unutrašnjosti kuće pokazuje jednostavno uređeno porodično kupatilo na prvom spratu, koje bi petočlana porodica delila. U prostranom vrtu kuće nalazi se velika, iako prilično oronula šupa - koja je, kaže gospodin agent, bila ključ poslovnog uspeha porodice.

Kejtini roditelji pretvorili su oronulu kolibu u kancelariju kada su pokrenuli svoju firmu - Party Pieces - koja je prešla put od slanja malih narudžbi proizvoda za dečje zabave do posla vrednog procenjenih 33 miliouna funti. Kako je njihov posao rastao, porodica se preselila u Oak Acre, kuću sa sedam spavaćih soba takođe u Berkširu.

Zatim su 2012, dok su tražili više privatnosti, Kerol i Majk kupili kuću za 4,7 milijuna funti. Budući da je Kejt postala vojvotkinja od Kembridža, agent je nagađao da bi kuća bila dobra investicija s obzirom na to da je u njoj boravila.

'Kada ona postane kraljica, preko noći će mu se udvostručiti vrednost. Biće to uspomena na njeno detinjstvo', dodao je.

(KURIR)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading