Bono Voks
Profimedia.rs
Bono Voks
Bono Voks, Foto: Profimedia.rs

Obraćajući se publici u punoj torinskoj dvorani Bono je rekao:

- Ne znamo koje je rešenje izbegličke krize u Africi i Evropi, ali znamo da, ne pronađemo li rešenje, Evropa, kao izvrsna ideja, neće više postojati. Zato moramo da nađemo izlaz, kakav god on bio.

Kao vrhunac koncerta, Bono je, misleći na telo malog dečaka Ajlana Kurdija, koje je more izbacilo na tursku obalu, promenio reči pesme ‘Pride’ i otpevao :

‘One boy washed up on an empty beach’…

Bend je izveo dvadesetak najvećih hitova, a u trenutku kad je na velikom platnu objavljena fotografija izbeglica, Bono je rekao: "Toliko je bola u svetu i toliko radosti u ovoj dvorani. Šta želite? Evropu zatvorenu milosrđu ili Evropu otvorenog srca?"

Ponašanje nekih evropskih političara kritikovao je i basista Adam Klejton, govoreći da su Evropljani ljuti na svoje političare koji ne znaju kako da se ponašaju i kako da reše izbegličku krizu. Na sugestiju da bi trebalo da organizuju humanitarni koncert po uzoru na "Band aid", gitarista je rekao da bi sasvim sigurno mnogi toj ideji pristupili ozbiljno, ali i da je pitanje da li je takav projekat pravi odgovor za krizu.

Komentari (1)

Nebojsa

08.09.2015 07:06

Jos jedan autentican licemerni kreten sa ostrva odakle potice svo zlo ovoga sveta i koje je generator i ove velike izbrglicke krize.Ali, de f initivno ta stara raspala kurva Evropa mora da nestane jer je prenatrpana lazima, nemoralom, korupcijom i sarenom lazom.A jedan od produkata svega toga je i ovaj nabedjenko za sve i svasta Bono Vox.