Po receptu naših baka: Napravite domaću šampitu
Sastojci
Potrebno je:
- 7 jaja
- 1 kašika šećera
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za agdu:
- 500 g šećera
- 200 ml vode
Priprema
Razdvojite žumanca od belanca. Umutite žumanca sa jednom kašikom šećera, dodati 6 kašika mleka, 6 kašika brašna, 2 kašike ulja i pola praška za pecivo. Ipecite. Stavite agdu da se kuva, 500 g šećera prelite vodom i lepo ukuvajte. Treba da bude gusta agda.
Mutite belanca i polako dodajte agdu u njih. Treba da bude čvrst sneg. Mutite sve dok se dno činije ne ohladi (ugrejaće se od vruće agde koju sipate). Istresite na ispečeni biskvit i ostavite da se ohladi. Složite u kalup za torte.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)