OMILJENI KOLAČ U STAROJ JUGOSLAVIJI Čupava pita, jeftina, neubična i ukusna poslastica
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

500 g brašna

1 kesica praška za pecivo
200 g šećera
2 kesice vanilin šećera
1 jaje
200 g masti
6 kašika mlevenih oraha
2 kašike griza
300 g pekmeza od šljiva

Priprema:

U činiji pomešajte mast, šećer, jedan vanilin šećer i celo jaje, pa sve dobro umutite mikserom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa pola mere dodajte u činiju sa mašću i mutite još par minuta. Isključiti mikser, pa u smesu dodati ostatak brašna, brzo mešati vrhovima prstiju da se naprave grudvice i da se sve lepo sjedini.

Malo više od polovine smese sipajte u pleh obložen pek papirom i dobro utapkajte rukama. Premazati pekmezom, a u ostatak smese od brašna, dodati mlevene orahe, drugu kesicu vanilin šećera i griz, pa kašikom ravnomerno sipati smesu preko pekmeza. Peći u zagrejanon rerni na 180 C oko pola sata i dok korica lepo ne porumeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading