Zdrav ručak: Rižoto sa cveklom (RECEPT)
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • cvekla srednje veličine
  • četiri kašike maslaca
  • šoljica pirinča
  • kocka za supu
  • 100 ml belog vina
  • 50 g rendanog parmezana
  • pola praziluka
  • peršun
  • so, biber

Priprema:

Cveklu očistite, iseckajte na kockice i kuvajte dok ne omekša u vodi u koju ste stavili kocku za supu. U posudi otopite maslac pa dodajte praziluk. Dodajte malo kasnije vino i kuvajte dok alkohol ne ispari.

Ubacite kuvane kockice cvekle i pirinač. Sipajte supu u kojoj se kuvala cvekla toliko da malo prekrije pirinač i sve kuvajte dok pirinač ne bude gotov.

Pomerite s vatre i dodajte parmezan i sitno seckani peršun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading