POSLASTICA KOJA ĆE VAS OPČINITI Brz i ukusan kolač sa limunom daje svežinu tvom letu
Foto: Printscreen

Potrebni sastojci:

Za koru:

1/2 šolje mlevenog keksa

3 kašike šećera

malo soli

1/2 šolje (8 kašika) putera, otopljenog

Za fil:

1 šolja limunovog soka

400ml zaslađenog kondenzovanog mleka

8 žumanaca

3 kašike narendane limunove korice

Priprema:

Da napraviš koru, mešaj sve sastojke za koru u činiji dok se dobro ne sjedine. Sipaj smesu u tepsiju za pitu duboku 20-ak cm. Pritisni na dno i uz stranice tepsije. Ostavi na stranu.

Da napraviš fil, u činiji pomešaj limunov sok i zaslađeno kondenzovano mleko.

U drugoj posudi pomešaj žumanca i koricu limuna zajedno električnim mikserom dok smesa ne postane homogena, oko 6 minuta. Dodaj zaslađenu smesu kondenzovanog mleka u jaja, mešaj dok se ne sedini. Sipaj fil na koru od keksa.

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 do 30 minuta ili dok se ivice ne stegnu, ali sredina još uvek lagano podrhtava. Ohladi oko 1 sat na pultu pre nego što staviš pitu u frižider da se ohladi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading