ZA JAK IMUNITET I SNAGU Moćni ukrajinski boršč, najpoznatija čorba na svetu
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 grama celera
  • dve šolje lišća celera
  • 700 grama govedine
  • kilogram kosti za supu
  • 2 velike glavice crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • lovorov list po ukusu
  • pola kašičice soli, više po ukusu
  • kašičica bibera
  • pola kilograma cvekle
  • 200 grama kupusa
  • 200 grama paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike sirćeta
  • kašika putera, margarina ili ulja

 

Priprema


Sitno iseckajte glavicu i po luka, lišće celera i šargarepe i stavite da se dinsta u šerpi. Kosti i meso posolite, dodajte, pa nalijte u litar i po vode i ostavite kuva. Dodajte malo rendane cveklu i vrlo malo celera, biber i lovorov list. Sipajte šećer, biber, kupus i sirće i ostavite da krčka oko pola sata. Po potrebi dodajte vodu.

U dubljem tiganju prodinstajte beli luk i pola preostale glavice crnog, pa dodajte preostalu cveklu i celer. Dinstajte nekoliko minuta, pa sipajte sitno seckan paradajz i posle nekoliko minuta dinstanja, ovu smesu dodajte čorbi. Neka se kuva još pola sata.
Služite vruće ili toplo, uz dodatak kašike kisele pavlake po ukusu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading