TRADICIONALNA POSLASTICA BEZ JAJA I MLEKA Posna Reform torta, savršeno kremasta i ukusna
Foto: PRINTSCREEN/YT/FATTO IN CASA DA ALBA

Potrebno je:

  • 120 g meda
  • 120 g šećera
  • 200 ml kisele vode
  • kafena kašika sode bikarbone
  • 150 g mlevenih oraha
  • brašno da se torta zamesi
  • 2 štangle posne čokolade
  • 1 vanilin šećer

Sastojci za fil:

  • 2 štangle posne čokolade
  • 250 g šećera
  • 250 g mlevenih oraha

Priprema – Posna Reform torta:

Čokoladu istopiti, pomešati sa svim sastojcima i zamesiti testo, koje ne sme da bude ni previše tvrdo, ni previše meko.
Od pripremljenog testa ispeći 4 kore.
U ušpinovan šećer, dodati 2 štangle čokolade i 250 gr oraha, sve dobro izmešati i tim filom filovati tortu.
Po želji, poslednju koru možete preliti istopljenom čokoladom.
Reform torta bi trebalo da odstoji dan, dva pre služenja, da bi što bolje omekšala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading