BRZO I LAKO SE SPREMA Najmekša, vazdušasta, posna pogača, koju ste ikad probali
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

400 ml mlake vode

20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml maslinovog ulja
malo soli
600-650 gr šrašna

Priprema:

BRZO I LAKO SE SPREMA Najmekša, vazdušasta, posna pogača, koju ste ikad probali

Foto: Bakina kuhinja

 

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati šećee i ostaviti malo, pa kad zapeni dodati brašno, ulje so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe malo premesiti. Teso podeliti na 6 kuglica od 80 gr i 6 kuglica od 60 gr.

BRZO I LAKO SE SPREMA Najmekša, vazdušasta, posna pogača, koju ste ikad probali

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostalo nam je deo testa koji će nam trebati za sredinu. Obraditi loptice pa ih pokriti folijom da malo odmore 5-6 min. kulice razviti u dužinu 10-12 cm širine 8 cm pa pola iseći ina 12 trakica do pola testa.

Prvu traku malo uviti a sledeće tri uviti u kiku, pa sledeću uviti , pa kika i tako redom Od gornjeg dela uviti kiflu na dole da dobijemo deo kikice koja uvija kiflu.

Ređati u krug oko pleha veličine 24-26cm . Pleh obložiti pek papirom. Druge manje loptice takodje razviti duguljasto pa iseći na što tanje trake do pola testa i uviti kiflu.

BRZO I LAKO SE SPREMA Najmekša, vazdušasta, posna pogača, koju ste ikad probali

Foto: Bakina kuhinja

 

Kifle redjati ispod prethodnih kiflica,.U sredunu stavi malu kuglicu a oko nje malu kikicu koju napravite od testa. Pokriti da poraste pa je premazati uljem i posuti semenkama i krupnom solju. Peči na 200 stepeni C oko 50 mi. Mekana kao puter prelepa.

Slične tekstove nađite OVDE!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading