Baklava bez kora - Sočan kolač gotov za 10 minuta, a ukus za čistu desetku!
Sastojci:
4 jaja
1 čaša griza
1 laša ulja
1 čaša mleka
1 čaše šećera
2 čaše mlevenih oraha
Sirup:
500 ml vode
2 čaše šećera
Priprema:
Prokuvati nekoliko minuta vodu i šećer za sirup pa skloniti sa vatre da se hladi.
Uključiti rernu na 180 stepeni dase zagreva.
Ulupati jaja sa šećerom, pa dodati suve sastojke, pa vlažne i sve dobro umutiti žicom.
Pouljiti i posuti brašnom pleh u kojem će se peći, otprilike 25 x 30 cm, ili po vašem izboru. Videćet ekoliko ćete mase dobiti.
Tanja baklava u veću tepsiju ili deblja u manju.
Staviti da se peče 35 minuta, zavisno do rerne.
Pečenu baklavu zaliti sa prohladjenim sirupom i ostaviti da e potpuno ohladi, pa staviti u frižider.
Ja sam tolu stavila u frižider, ne vrelu.
Brže se ohladila tako, dovoljno je da baklava dodje do temperature koja neće naškoditi frižideru.
Posle samo iseći u kocke, rombove ili trouglove i poslužiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)