JELO KOJE OBARA SA NOGU: Sarmice od lista vinove loze, prava harmonija ukusa!
Sastojci:
listovi vinove loze 24-30 kom.
maslinovo ulje 45 ml
crni luk 2 glavice
beli luk 2-3 čena
pinjoli 30 g
cimet 1 kašičica
šećer 2 kašičice
mlevena jagnjetina 200 g
pirinač 1 manja šolja
peršun po želji
nana po želji
mirođija po želji
limun 1
so po ukusu
biber po ukusu
Priprema:
Crni i beli luk dobro usitnite i sa mlevenom jagnjetinom propržite na maslinovom ulju. Kad postane staklast, ubacite pinjole, posolite i pobiberite, dodajte šećer, pa kuvajte jedan minut.
Dodajte oprani pirinač i cimet, dobro promešajte, pa nalijte vodom da ogrezne i kuvajte poklopljeno oko deset minuta, dok voda ne ispari. Pirinač je tada napola kuvan. Ubacite sitno seckano začinsko bilje, peršun, nanu i mirođiju, poklopite i ostavite da se ohladi.
Zavijajte sarmice debljine prsta i ređajte u šerpu čije ste dno obložili listovima. U zasebnoj činiji pomešajte vodu, sok od limuna i maslinovo ulje, pa nalijte sarmice, poklopite ih tanjirom da se ne odmotaju i kuvajte sat vremena.
Sarmice služite hladne s kriškama limuna.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)