Topi se u ustima: Mladi krompir iz rerne
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 2 kašike kukuruznog griza, palente
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika crvene, mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice soli
- ulje za prelivanje
Priprema:
Krompir oprati i očistiti. Posušiti ubrusom ili krpom.
Iseći na krupnije komade. Manje samo na pola, a veće na 4 dela.
Pomešati sve začine, pa posuti po krompiru.
Sa obe ruke dobro isprevrtati.
U pleh staviti papir za pečenje, pa ga preliti sa malo ulja.
Istresti krompir i sve začine i lepo ga rasporediti.
Preliti preko uljem, svuda po malo.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Nakon 30 – 40 minuta izvaditi iz rerne, pa spatulom okrenuti krompir.
Onaj koji je bio gore da bude dole.
Peći još 30 minuta pa izvaditi krompir, opet malo pouljiti i prevrnuti.
Ostaviti da se dopeče.
Vreme pečenja 1 sat i 20 minuta.
Servirati i poslužiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)