Domaće kifle kao iz pekare: Mekano pecivo sa slanim šarama
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 40 g svežeg kvasca (10 g suvog)
  • 2 kašičice šećera
  • 1,5 kašičica soli 
  • oko 700 g brašna (meko brašno tip 400, 500..)
  • 350 ml mlakog mleka
  • 100 ml ulja

Za bele šare:

  • pola kašike soli
  • 2 kašike brašna
  • oko 5 kašika vode(hladne)
  • na vrh kašičice praška za pecivo ili soda bikarbona

Sve izmešajte.

Razmutite kvasac sa mlekom i šećerom, dodajte ulje i brašno, so. Zamesite meko testo i ostavite 5 minuta da stoji. Premesite i ostavite 20-30 minuta da naraste. Podelite na male jufkice od 100 g - 120 g(dobije se 10 kifli).

Premesite svaku i ostavite da stoje 5 minuta. Razvucite svaku tanko i dugačko (oklagiju namažite samo na početku uljem)umotajte i još po radnoj površini istrljajte da se fino oblikuje. Slažite na tepsiju sa pek papirom ili podmazanu uljem i posutu brašnom.

Ostavite da stoji(prekriveno)oko 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok fino ne porumene. Išarajte belim slanim prelivom i vratite u uključenu rernu na još 5 minuta. Vruće premažite uljem. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading