Bolje nego iz pekare: Puter kifle
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Za testo:

  • 1 svež kvasac
  • 0.5 dl mlake vode
  • 2.5 dl mlakog mleka
  • 600 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli

Za premazati kifle:

  • 2 kašike hladnog mleka
  • 1 žumance

Priprema

Otopiti kvasac u mlakoj vodi. Otopiti maslac u mlakom mleku. Pomešati brašno, šećer, so, jaje, vodu s kvascem i mleko s maslacem. Mutite nastavcima za testo dok se sastojci dobro ne sjedine. Dobije se vrlo meko, svilenkasto testo. Pokriti krpom i pustiti da se diže oko sat vremena, ili dok mu se volumen ne udvostruči.

Radnu površinu posuti brašnom, na nju istresti testo, sasvim nežno ga premesiti. Podeliti testo na 12-15 kuglica. Kuglice rukom razvući u nepravilne oblike i zarolati ih u kiflice.

Složiti ih u pleh na pek papir, ostaviti ih da narastu. Svaku kiflicu premazati umućenim hladnim mlekom i žumancem. Peći na 230 C oko 10 minuta. Pecivo je jako mekano i ukusno, idealno za mazanje marmeladom ili nutellom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading