![Bolje nego iz pekare: Puter kifle](/data/images/2022-01-23/603774_najmekse-kifle-turske-kifle-vide-640x360_f.jpg?timestamp=1672093667?timestamp=1672009200)
Sastojci
Za testo:
- 1 svež kvasac
- 0.5 dl mlake vode
- 2.5 dl mlakog mleka
- 600 g brašna
- 100 g maslaca
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
Za premazati kifle:
- 2 kašike hladnog mleka
- 1 žumance
Priprema
Otopiti kvasac u mlakoj vodi. Otopiti maslac u mlakom mleku. Pomešati brašno, šećer, so, jaje, vodu s kvascem i mleko s maslacem. Mutite nastavcima za testo dok se sastojci dobro ne sjedine. Dobije se vrlo meko, svilenkasto testo. Pokriti krpom i pustiti da se diže oko sat vremena, ili dok mu se volumen ne udvostruči.
Radnu površinu posuti brašnom, na nju istresti testo, sasvim nežno ga premesiti. Podeliti testo na 12-15 kuglica. Kuglice rukom razvući u nepravilne oblike i zarolati ih u kiflice.
Složiti ih u pleh na pek papir, ostaviti ih da narastu. Svaku kiflicu premazati umućenim hladnim mlekom i žumancem. Peći na 230 C oko 10 minuta. Pecivo je jako mekano i ukusno, idealno za mazanje marmeladom ili nutellom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
![posne kifle](/data/images/2024-11-29/979581_106593-kiflice-orig_kf.jpg?timestamp=1732868354)
![testo](/data/images/2022-02-19/613885_shutterstock-657290233_kf.jpg?timestamp=1677859699)
![ZAMESITE TESTO PO RECEPTU BAKA JELE Fantastične kiflice sa sirom, šuškave i meke akao duša](/data/images/2022-12-13/715579_20221212-150638_kf.jpg?timestamp=1670931556)
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
ZAMESITE TESTO PO RECEPTU BAKA JELE Fantastične kiflice sa sirom, šuškave i meke akao duša
![Bolje nego iz pekare: Susam kiflice](/data/images/2021-08-03/539082_225807855-3074461286154165-3322230205339144545-n1_kf.jpg?timestamp=1670792201)
![Tako mekane: Slane kifle (RECEPT)](/data/images/2021-08-03/539082_225807855-3074461286154165-3322230205339144545-n1_kf.jpg?timestamp=1669712804)
![Bolje nego iz pekare: Lisnate kiflice sa džemom](/data/images/2021-04-06/500913_kifle_kf.jpg?timestamp=1669043983)
Komentari (0)