Neverovatno osvežavajući domaći sladoled – Milka semifredo, ledeno, kremasto zadovoljstvo
Ovu bazu za semifreddo možete “začiniti” po svom ukusu, sa lešnicima, keksom ili voćem, deliti u čaše ili više posuda.
Sastojci:
3 žumanca
1 celo jaje
200 gr šećera ( može i manje, po ukusu )
500 ml slatke pavlake
oko 300 gr Milka eurokrema ( možete koristiti i nutellu, bilo koji drugi eurokrem, kao i voće )
Priprema:
Na šporet staviti šerpu sa vodom. Vode sipati neka 2 cm. Dok voda provri izmutiti slatku pavlaku, mekano kao za šlag.
U drugu posudu staviti jaje, žumanca i šećer, pa sve staviti na šerpu.Od momenta kada voda provri mutiti jaja sa šećerom 10 minuta.
Skloniti sa vatre i odmah umućena i skuvana jaja sa šećerom sipati u slatku pavlaku i izmešati.
Obložiti pleh – koristila sam 30 x 11cm pleh za hleb, a može i neki drugih sličnih dimenzija.
Staviti pola dobijene mase, poravnati malo, pa sipati po sredini omekšali eurokrem. Premazati preko ostatak mase za semifreddo i poravnati.
Zatim nekom varjačom ili kako je u videu uradjeno spatulom malo prošarati kroz kalup kako bi se sve malo pomešalo sa eurokremom.
Opet poravnati gornju površinu i staviti da se hladi, najmanje 4h u zamrzivač.
Posle samo okrenuti na tacnu, a može i da ostane u kalupu.
Uživati!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)