Prilog za svaku priliku: Kroketi od krompira
POTREBNO:
- 750 g kuvanog krompira
- 200 g oštrog brašna
- 100 g pšeničnog griza
- 1 jaje
- 1 šolja osušenih mrvica hleba
PRIPREMA:
Krumpir skuvati u posoljenoj vodi. Još vrući krompir zgnječiti u glatki pire. Ohladiti.
Ohlađeni krompir pomešati sa brašnom i grizom, dodati jaje pa umesiti testo. Oblikovati veliki valjak, izrezati ga na nekoliko komada.
Svaki komad oblikovati u duguljasti valjak otprilike 2 cm mere. Mrvice posipati po radnoj površini pa valjak lagano zarolati preko njih tako da se mrvice zalepe na testo. Oštrim nožem izrazati valjak na komade podjednake dužine, 6 cm. Formirane krokete odlagati na pobrašnjen pladanj.
U većem tiganju zagrejati veću količinu ulja. Krokete pržiti sa svih strana dok ne postanu zlatno žuti i hrskavi. Vaditi ih šupljom kašikom i odlagati na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)