Pileće meso u bešamel sosu - Ukusno, sočno jelo, za svaku priliku
Potrebno je:
400 g pilećeg filea
po ukusu soli i bibera
malo majorana
1 veća glavica crnog luka
2-3 sveže paprike
2 paradajza
malo iseckanog lista peršuna
malo suvog biljnog začina
oko 600 ml bešamel sosa
150 g izrendanog kačkavalja
Priprema
Očišćen krompir iseći na kolutove pa ga poređati u podmazanu tepsiju, posoliti ga i pobiberiti. Staviti u rernu zagrejani na 180'C da se peče 20 minuta.
Piletinu propržiti na malo ulja. Kad uvri voda dodati luk isečen na rebarca pa propržiti dva tri minuta, a onda dodati papriku isečenu na kockice i paradajz isečen isto na kockice.
Posoliti, pobiberiti, dodati suvi biljni začin, peršuna i majorana. Propržiti i skloniti sa vatre. Pripremiti bešamel sos. Ja sam meso izvadila, a povrće sipala preko krompira.
Preko povrća sipala sam Besamel sos i poređala komade piletine.
Tepsiju staviti u rernu i peći na 200' 25-30 minuta tj da piletina porumeni, a sir se rastopi.
Izvaditi iz rerne, malo prohladiti i služiti.
U tepsiji se stvori vrlo lep sos tako da je jelo sočno i sa krupnijim komadima piletine.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)