Dovoljna i kao obrok: Napravite belu čorbu
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema: 

  • oko 1 kg. pilećeg mesa (sa kostima, bez kostiju je to oko 600 gr. čistog mesa) 
  • 200 gr. paštrnaka
  • 200 gr. peršuna
  • 350 gr. šargarepe 
  • 400 gr. krompira 
  • 250 gr. luka
  • 100 gr. celera 
  • 1 čen belog luka
  • 150 gr. graška
  • lovorov list
  • lišce peršuna
  • so, biber, vegeta (suvi začin) sve po ukusu

Legir: 

  • 200 gr. kisele pavlake
  • 1 jaje
  • sok od jednog limuna 
  • 100 gr. maslaca ili ulje
  • 1 puna kašika brašna

U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva. Ogulite svo povrce, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom. Sve neka kuva dok ne omeksa. Izvadite iz supe, ostavite da se hladi pa usitnite.

U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte. Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta.

U medjuvremenu dodajte začine. Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir. Umutite jaje, pavlaku, limun. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading