Hrskava piletina u čipsu sa tarator sosom – Fenomenalan ručak za 30 minuta
Potrebno je:
400g pilećeg belog mesa
100 g prezli
100 g čipsa
100 g belog mekog brašna
so
ulje za prženje
za tarator sos:
400 g krastavca
so
180 g kisele pavlake
sok od 1/2 limuna
2 čena belog luka
sveža mirođija
Priprema:
Očistiti i izrendati krastavac.
Narendani krastavac posoliti da otpusti vodu.
Očistiti beli luk i iseći pola limuna.
Sitno iseckati mirođiju.
Ocediti narendani krastavac od viška vode.
Iscediti pola limuna na krastavac.
Dodati mirođiju i beli luk.
Sve dobro sjediniti sa kiselom pavlakom.
Pileće belo meso očistiti od žilica i iseći na trake.
Posoliti meso.
Pripremiti za paniranje brašno, jaja i čips.
Čips usitniti i pomešati sa prezlama.
Zagrejati ulje u šerpi.
Meso panirati sledećim redosledom: brašno, jaja, čips sa prezlama.
Pržiti meso dok ne pozlati.
Gotovu piletinu vaditi na papirni ubrus kako bi uklonili višak masnoće
Servirati po želji.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)