RUČAK PAR EKSELANS: Pileće šnicle zapečene u pavlaci i siru, sočno i preukusno jelo
Sastojci:
8 pilećih šnicli
2 – 3 kašike kisele pavlake
sveže mleveni biber
1 kašičica crvene paprike
50 gr trapista, edamera ili slično
2 – 3 kašike prezle
malo ulja za podmazivanje + 2 kašike za prelivanje
Priprema:
1.Pileće meso isecite na šnicle. Blago ih izlupajte, ne trebaju da budu jako tanke, a ne predebele. Sredina je zakon. Ako do sada niste počeli tako, ideja za lupanje mesa – izmedju 2 kese za zamrzivač ne iscepate meso dok ga lupate. Nasolite ih.
2.Manji pekač (da šnicle prekriju dno) podmažite uljem. Složite jednu do druge šnicle u pekač. Namažite šnicle kiselom pavlakom. Pospite sveže mleveni biber po šniclama, crvenu papriku takodje. Preko pavlake narendajte sir. Za kraj, pospite šnicle prezlom i tek blago prelijte sa 2 kašike ulja.
3.Pekač poklopite poklopcem ili alu folijom, ali je važno da budu poklopljene kako bi bile sočnije. Stavite u rernu ugrejanu na 200°C da se pokrivene krčkaju. Ne trebate ih otklapati, porumeneće koliko treba svakako. Krčkajte ih oko 30-45 minuta. Gotove šnicle servirajte uz pire krompir ili neki drugi prilog po vašem izboru.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)