VRHUNSKI JESENJI SPECIJALITET: Musaka sa pečenim paprikama, nestvarno dobar ukus
Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNO JE:

13 paprika, 5 jaja, 4 dl mleka, 2 crvena luka, 500 g mešanog mlevenog mesa, 500 g šampinjona, 2 dl soka od paradajza, suvi začin, so, biber, bosiljak, brašno za pohovanje, ulje.

ZA PRELIV: 

2 dl kisele pavlake, 2 jaja, malo mleka.

PRIPREMA:

Paprike poređajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su gotove, prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete. Napravite prvo smesu ko za palačinke od jaja, mleka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke.

Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da upiju suvišnu masnoću. Za to vreme na luku dinstajte meveno meso, dodajte sitno naseckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza.

Začinite i ostavite da se malo ukuva. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane musake, kako bi preliv ušao u musaku. Stavite da se peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading