Super recept: Ako dodate ovaj sastojak, krompir će biti neverovatno hrskav
Foto: Youtube/Printscreen

"Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog sa hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da prestanete da ga jedete", napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • Višenamenski začin
  • So i biber
  • 1 – 2 kašike meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

Priprema

Sipajte vodu u lonac i dodajte krompir. Krompir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi, prenosi tuzlanski.ba.

Dodajte oceđeni krompir i pomešajte ga s uljem. Začinite višenamenskim začinima, stavite so i biber. Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.

Pecite 30 minuta, a zatim okrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom. Uživajte!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading