Idealna uz čaj ili kaficu: Štrudla s jabukama i orasima
Sastojci i priprema testa:
- 1,500 gr. brašna (bilo koje tip 400 ili 500)
- 40 gr. svežeg kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1 dcl. ulja (plus 2 kašike dodatno)
- 3 dcl. jogurta
- 1/2 l. mleka
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera (ako pravite štrudle i krofne može i više šećera, vanilin šećer)
- 1 kesa tregerica ili veća za zamrzivač
Kvasac izmrvite u manju činijicu, dodajte 2 dcl. mlakog mleka, 3 kašičice šećera i 1 kašičicu brašna.
Poklopite i ostavite da nadođe.
U veliku vanglu stavite oko 900 gr. brašna, so, prašak za pecivo pa promešajte.
Napravite u brašnu udubljenje pa sipajte jogurt, ulje, jaja, nadošli kvasac i ostatak mleka.
Zamesite prvo ređe testo pa dodavajte brašno.
Unutrašnjost kese nauljite sa 2 kašike ulja i u nju stavite zamešeno testo.
Kesu zavežite pri vrhu, stavite u vanglu i držite tako u frižideru najviše deset dana.
Za to vreme koristite koliko vam bude potrebno. Već posle sat, dva možete koristiti testo jer videćete da je krenulo da raste. Svako napravljeno pecivo treba da odstoji na tepsiji pre pečenja.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)