Spasite prekuvano slatko: Evo kako da razredite smesu koja se previše zgusnula
Neiskusne domaćice mogu imati problem kada je kuvanje ove poslastice u pitanju. Ako se dugo kuva on postane mnogo gust, a onda se brzo i ušećeri.
Kako se popravlja prekuvano slatko?
Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se u njemu brzo pojave kristali šećera.
Jedan od najlakših načina da ga popravite jeste da ga najpre ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj, da se šećer u njemu istopi.
Nakon toga ga prebacuje u odgovarajuću posudu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje,
Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodajte limunsku kiselinu, 2 g na 1 l tečnosti. Zatim dok je još toplo sipajte u suve tegle. Okrenite ih naopako da bi se vakumirale. Nakon jednog dana možete ih poređati na policu svoje ostave i uživati u njima tokom cele zime.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)