Spasite prekuvano slatko: Evo kako da razredite smesu koja se previše zgusnula
Foto: Shutterstock

Neiskusne domaćice mogu imati problem kada je kuvanje ove poslastice u pitanju. Ako se dugo kuva on postane mnogo gust, a onda se brzo i ušećeri.

Kako se popravlja prekuvano slatko?

Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se u njemu brzo pojave kristali šećera.

Jedan od najlakših načina da ga popravite jeste da ga najpre ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj, da se šećer u njemu istopi.

Nakon toga ga prebacuje u odgovarajuću posudu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje,

Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodajte limunsku kiselinu, 2 g na 1 l tečnosti. Zatim dok je još toplo sipajte u suve tegle. Okrenite ih naopako da bi se vakumirale. Nakon jednog dana možete ih poređati na policu svoje ostave i uživati u njima tokom cele zime.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading