SPECIJALITET VAŠE KUHINJE: Šnicle od mlevenog mesa, ručak u kome će uživati cela porodica
Foto: Youtube/Printscreen


Potrebno je:

400 g mlevenog mesa

1 crveni luk (luk)

3-4 čena belog luka

1 komad šargarepe

peršunov list

so i biber

1 kriška hleba

50 ml mleka

1 kom jaje

1 kašičica sode bikarbone

Priprema:

1. Prelijte hleb mlekom i ostavite da se upije, dodajte jaje i sve izmešajte.

2.  U meso dodajte naribanu šargarepu, seckani luk i zdrobljeni beli luk, iseckani peršun.

3. Pospite sodom bikarbonom, posolite, dodajte biber. U mešavinu dodati namočeni hleb.

4. Kada dobijete jednoličnu smesu, prvo formirajte kuglice, mešajući brašno i mrvice hleba, a zatim ih poravnajte među dlanovima i oblikujte odreske željene veličine. Ispržite na malo ulja, poslužite sa prilogom po želji.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading