PREPORODIĆETE SVOJE BILJKE Genijalni recept za zimsku prihranu od samo 1 sastojka
Foto: Shutterstock

Niske temperature, ili pak previše zagrejane prostorije često smetaju biljkama, naročito onim osetljvim, tokom zime. Zato vam donosimo ovaj genijalni recept kojim ćete vratiti život svom cveću.

Umesto da koristite razna hemijska sredstva za prihranu, napravite potpuno prirodno đubrivo od samo jednog sastojka! Kora banane!

Poznato je da je banana izvor kalcijuma, fosfora, kalijuma i magnezijuma. Ona blagotvorno deluje na naš organizam, ali evo kako ti minerali deluju na zemljište i biljke. Ti minerali iz kore oslobodiće se u vodu nakon 24 do 48 sati.

Kalijum pomaže da biljka bude jaka i da stvori otpornost na štetočine, a posebno je važna za rast paprati.

Fosfor povoljno utiče na rast voća ili cveća.

Kalcijum je najvažniji mineral u zemlji, jer omogućava da zemlja dobije kiseonik.

I zato, ne bacajte koru banane, već od nje napravite fantastično đubrivo! Evo kako.

Jedna žena na društvenim mrežama piše je da je koru banane držala u vodi samo dva dana i da nije mogla da veruje kolika je razlika u cveću nakon samo nedelju dana.

"Moje cveće nije imalo nikakvih novih listova nedeljama, a samo sedam dana nakon zalivanja ovim ima šest novih listova“, napisala je ona. „Zalivam biljke tom vodom, a zatim komadiće kore banane stavljam u zemlju, cveće to obožava".

Za zalivanje biljaka najbolje je da koristite koru prezrelih, potamnelih banane, koju ćete staviti u vodu i dodati malo smeđeg šećera, pa ostaviti dan-dva dana da odstoji. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading