Ručak koji ostavlja bez daha: Recept za piletinu sa kikirikijem
Sastojci
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 500- 600 g pilećeg belog mesa
- 2 šake blanširanog pečenog kikirikija
- 2 ravne kašike kisele pavlake
- po ukusu so
- malo karija
- malo bibera
- malo ulja
Priprema
U tiganj sipati malo ulja, 1-2 kašike. Kada se zagreje staviti crni luk sitno saseckan i upržiti uz stalno mešanje. Kada luk omekša dodati piletinu, koju smo prethodno saseckali na kockice i začinili solju, biberom i karijem. Mešati stalno da se komadići piletine lepo ispeku sa svih strana.
Kada je piletina porumenela sa svih strana dodati usitnjeni kikiriki i pržiti uz stalno mešanje još 2-3 minuta, samo da se kikiriki poveže sa svim. Na kraju umešati i pavlaki i čim se uz mešanje sve sjedini skloniti sa šporeta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)