Ručak koji ostavlja bez daha: Recept za piletinu sa kikirikijem
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 500- 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 šake blanširanog pečenog kikirikija
  • 2 ravne kašike kisele pavlake
  • po ukusu so
  • malo karija
  • malo bibera
  • malo ulja

Priprema

U tiganj sipati malo ulja, 1-2 kašike. Kada se zagreje staviti crni luk sitno saseckan i upržiti uz stalno mešanje. Kada luk omekša dodati piletinu, koju smo prethodno saseckali na kockice i začinili solju, biberom i karijem. Mešati stalno da se komadići piletine lepo ispeku sa svih strana.

Kada je piletina porumenela sa svih strana dodati usitnjeni kikiriki i pržiti uz stalno mešanje još 2-3 minuta, samo da se kikiriki poveže sa svim. Na kraju umešati i pavlaki i čim se uz mešanje sve sjedini skloniti sa šporeta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading