ORGINAL RECEPT ZA NAJPOZNATIJU FRANCUSKU PITU Kiš Loren sa slaninom i kačkavaljem, prožeta uživanjem
Foto: Youtube/Printscreen

Kiš Loren je francusko jelo koje se sastoji od testa i nadeva. Možda je prikladnije jesti kiš za večeru, ali u nedostatku vremena sve više domaćica ga priprema za ručak.
 

Za testo je potrebno

200 grama brašna,

100 grama putera ili maslaca,

pola kašičice soli i 70 ml vode.

U brašno se dadaju hladne kockice putera ili maslaca, so i voda, te se sve sjedini rukama. Testom obložite okruglu posudu za pečenje prečnika 22-24cm, podignite ivice i izbodite ga viljuškom.

ORGINAL RECEPT ZA NAJPOZNATIJU FRANCUSKU PITU Kiš Loren sa slaninom i kačkavaljem, prožeta uživanjem

Foto: Youtube/Printscreen

 

Za nadev je potrebno

100 grama tanke slanine,

100 grama kiselih krastavaca,

4 jaja i

1 dl kisele pavlake.

Umutite jaja i dodajte u njih pavlaku. Naseckajte slaninu i propržite je 2-3 minuta. Nasecite i kisele krastavce, pa ih sa slaninom ubacite u fil. Time prelijte testo koje ste prethodno pripremili.

Pecite kiš u rerni 15-20 minuta na tempraturi od 200 stepeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
lili

10.12.2021 16:16

U kis ne idu kiseli krastavci i stavlha se i mleko i biber