ORGINAL RECEPT ZA NAJPOZNATIJU FRANCUSKU PITU Kiš Loren sa slaninom i kačkavaljem, prožeta uživanjem
Kiš Loren je francusko jelo koje se sastoji od testa i nadeva. Možda je prikladnije jesti kiš za večeru, ali u nedostatku vremena sve više domaćica ga priprema za ručak.
Za testo je potrebno
200 grama brašna,
100 grama putera ili maslaca,
pola kašičice soli i 70 ml vode.
U brašno se dadaju hladne kockice putera ili maslaca, so i voda, te se sve sjedini rukama. Testom obložite okruglu posudu za pečenje prečnika 22-24cm, podignite ivice i izbodite ga viljuškom.
Za nadev je potrebno
100 grama tanke slanine,
100 grama kiselih krastavaca,
4 jaja i
1 dl kisele pavlake.
Umutite jaja i dodajte u njih pavlaku. Naseckajte slaninu i propržite je 2-3 minuta. Nasecite i kisele krastavce, pa ih sa slaninom ubacite u fil. Time prelijte testo koje ste prethodno pripremili.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (1)
lili
10.12.2021 16:16
U kis ne idu kiseli krastavci i stavlha se i mleko i biber