TRADICIONALNO PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE Najbolji recept za najsočnije, najukusnije meso za prazničnu trpezu
Foto: Youtube/Printscreen

Bez obzira na to praktikujete li svake godine obeležavanje Nove godine uz praseće pečenje iz rerne ili ćete ove napraviti izuzetak, ako želite hrskavu koricu i sočno meso, ovaj recept jednostavno morate imati.

Potrebno je:

5 kg prasećeg mesa
8 kašika ulja
5 kašičica soli
tri i po kašike sirćeta
8 kašika ulja
 

Priprema
Meso dobro operite, a potom ga isušite papirnim ubrusima i zasecite na kockice. Potom utrljajte so po celom komadu mesu i stavite prasetinu u dobro nauljen i dubok pleh, ali vodite računa o tome da koža bude okrenuta nagore, a ne uz pleh. Kožu nakon toga dobro premažite sirćetom.

Potom, sipajte hladnu vodu u pleh tako da prekrije dno.

Stavite u rernu pregodno zagrejanu na 250 stepeni, a nakon nekoliko minuta smanjite temperaturu na 150-160 stepeni. Pecite na toj temperaturi oko pet sati, a povremeno dodajte vodu.
Ukoliko želite da postignete dodatnu hrskavost kožice, pred sam kraj možete nakratko pojačati temperaturu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading