FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački način
POTREBNO JE:
1,5 pileća prsa (bez kosti)
500 g šampinjona
1 veći luk
100 ml belog vina
prstohvat peršinovog lista
800 ml pileće supe
2 žlice oštrog brašna
2 žlice kisele pavlake
1 žlica senfa
100 vode
sol, biber
PRIPREMA:
Pileće belo meso izrezati na tanje odreske, začiniti ih solju i biberom, pa popržiti na jako u tiganju na malo ulja. Meso izvaditi na stranu.
Na istom ulju pržiti sitno seckan luk, pa kada luk uven dodati šampinjone izrezane na komadiće. Promešati i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.
Začiniti jelo solju i paprom, dodati prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa pustiti da prokuha. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.
Tada sos zgusnuti mešavinom brašna, kisele pavlake, senfa i vode. Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.
Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
BAKINAKUHINJA.RS/ALO.RS/S.Ć.
Komentari (0)