JEDNOSTAVNA I JEFTINA STARINSKA POSLASTICA Torta dan i noć, probajte neodoljiv, magičan ukus
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za koru:

4 jajeta

200 g šećera

10 kašika ulja

5 kašika mleka

200 g brašna

1 prašak za pecivo

1 kašika kakaoa

malo soka i rendana korica limuna

Za fil:

3 dcl mleka

4 vanilin šećera

4 kašike brašna

1 izrađen margarin

Za glazuru:

čokolada za kuvanje

ulje

malo margarina

Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na dva dela, pa u drugi deo dodajte kakao i malo soka i rendanu koricu limuna.

Ispecite žutu koru, a zatim i braon. Kada se ohlade ređate braon koru, fil, žutu koru, glazuru.
Za fil: Mleko, vanilin šećer i brašno skuvajte u šerpi, pa dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i koji ste umutili dok niste dobili kompaktnu smesu (izrađen margrarin).
Za glazuru: Otopite čokoladu sa malo margarina i ulja i prelijte kolač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading