JEDNOSTAVNA I JEFTINA STARINSKA POSLASTICA Torta dan i noć, probajte neodoljiv, magičan ukus
Sastojci za koru:
4 jajeta
200 g šećera
10 kašika ulja
5 kašika mleka
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
malo soka i rendana korica limuna
Za fil:
3 dcl mleka
4 vanilin šećera
4 kašike brašna
1 izrađen margarin
Za glazuru:
čokolada za kuvanje
ulje
malo margarina
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na dva dela, pa u drugi deo dodajte kakao i malo soka i rendanu koricu limuna.
Ispecite žutu koru, a zatim i braon. Kada se ohlade ređate braon koru, fil, žutu koru, glazuru.
Za fil: Mleko, vanilin šećer i brašno skuvajte u šerpi, pa dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i koji ste umutili dok niste dobili kompaktnu smesu (izrađen margrarin).
Za glazuru: Otopite čokoladu sa malo margarina i ulja i prelijte kolač.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)