VIŠE IH NEĆETE KUPOVATI U PEKARI Pogačice sa čvarcima,  tako lepe, hrskave spolja i mekane iznutra
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

20 gr. kvasca

100 ml. tople vode
100 ml. toplog mleka
360 gr. brašna meko tip 400
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
3 kašike ulja
100 gr. margarina
100 gr. čvaraka

Priprema:

U vanglicu stavite kvasac, toplu vodu, toplo mleko, ulje, šećer i lepo promešajte da se kvasac istopi. Dodajte polovinu brašna i so, lepo izmešajte i dodajte ostatak brašna ( malo po malo) . Kada ste lepo zamesili testo, ostavite ga da nadođe 20 - 30 minuta.

Kada je testo nadošlo, izgledaće ovako.

VIŠE IH NEĆETE KUPOVATI U PEKARI Pogačice sa čvarcima,  tako lepe, hrskave spolja i mekane iznutra

Foto: Youtube/Printscreen

 

Čvarke isitnite nožem.Testo premesite, stavite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom tanko razvucite.
Narendajte oko 70 gr. margarina.

VIŠE IH NEĆETE KUPOVATI U PEKARI Pogačice sa čvarcima,  tako lepe, hrskave spolja i mekane iznutra

Foto: Youtube/Printscreen

 

Preko narendanog margarina stavite oko 70 gr. čvaraka.

Testo presavijete kao na slici. Ostatak margarina i čvaraka stavite po dužini, pa presavite kao na slici.

Ovako složeno testo ostavite da odstoji 10 minuta.

VIŠE IH NEĆETE KUPOVATI U PEKARI Pogačice sa čvarcima,  tako lepe, hrskave spolja i mekane iznutra

Foto: Youtube/Printscreen

 

Razvucite testo i secite kocke oko 5 x 5 cm.

Poređajte pogačice u pleh. Uključite rernu na 260 stepeni. Dok se rerna greje i pogačice će da nadodju. Pre pečenja premažite ih sa pomešanim maslinovim uljem i mlekom. Trebaće vam oko 30 ml. mleka i 10 ml. maslinovog ulja. Pecite 15 - 20 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading