RECEPT MONAHA SA HILANDARA Manastirska pita - voćna poslastica, koja se brzo i lako sprema
Foto: Depositphotos

Sastojci za manastirsku pitu:

Za testo:

100 g šećera,
6 kašika džema od kajsija,
po šolja seckanih oraha, urmi i suvog grožđa,
1/2 l mlake vode,
sok i rendana kora pomorandže,
500 g brašna,
pola kašičice praška za pecivo,
limunova kora,
kašičica sode bikarbone,
pola kašičice cimeta.

Za ukrašavanje:

3 kašike džema od kajsija,
3 kašike mlevenih oraha.

Manastirska pita se priprema na sledeći način:

U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, orahe, urme, suvo grožđe, rendanu koru od limuna i pomorandže, sodu bikarbonu, cimet i džem od kajsija koji ste prethodno razredili s nekoliko kašika mlake vode.

Sve dobro izmešajte, sipajte sok od pomorandže i ostatak vode, preručite testo u pek-papirom okrugli kalup, poravnajte kašikom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.

Kolač izvadite iz rerne, premažite džemom i pecite još 5-10 minuta.
Ohlađen kolač isecite na kriške, pospite mlevenim orasima i servirajte sa kafom ili toplim kakaom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading