RAJSKA POSLASTICA Čokoladna krem torta, rapsodija prefinjenog ukusa
Sastojci
Za koru
250 g mlevenog keksa
40 g putera
100 ml soka od breskve
30 g kakao
Fil
250 g krem sira
50 g šećera
150 g nutele
0,5 l slatke pavlake
Preliv
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema
Rastopiti puter u rastopljeni puter dodati mleveni keks i promešati. Sipati sok od breskve. Dodati kakao u promešati. Masu rasporediti po kalupu. Ja koristim kalup od 26 cm.
Umutiti slatku pavlaku. Dodati šećer i krem sir. Sve dobro umutiti. Podeliti fil na 2 dela. Jedan deo staviti na stranu. U drugi deo fila dodati 150 g Nutele i umutiti.
Preko kore staviti najpre beli fil. Čokoladu rastopiti i promešati je sa 100 ml slatke pavlake. Preliti tortu i ostaviti u frižideru par sati dok se ne stegne.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)