RAJSKA POSLASTICA Čokoladna krem torta, rapsodija prefinjenog ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

Za koru

250 g mlevenog keksa

40 g putera

100 ml soka od breskve

30 g kakao

Fil

250 g krem sira

50 g šećera

150 g nutele

0,5 l slatke pavlake

Preliv

100 g čokolade

100 ml slatke pavlake

Priprema

Rastopiti puter u rastopljeni puter dodati mleveni keks i promešati. Sipati sok od breskve. Dodati kakao u promešati. Masu rasporediti po kalupu. Ja koristim kalup od 26 cm.

Umutiti slatku pavlaku. Dodati šećer i krem sir. Sve dobro umutiti. Podeliti fil na 2 dela. Jedan deo staviti na stranu. U drugi deo fila dodati 150 g Nutele i umutiti.

Preko kore staviti najpre beli fil. Čokoladu rastopiti i promešati je sa 100 ml slatke pavlake. Preliti tortu i ostaviti u frižideru par sati dok se ne stegne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading