TRADICIONALNI SRPSKI SLATKIŠ Posne Jadro oblande, brzo i lako se prave
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

1 veće pakovanje oblandi,

250 g margarina,
300 g šećera,
250 ml vode,
300 g posne mlevene plazme,
150 g mlevenih oraha,
100 g posne čokolade,
po želji korica narandže

Priprema:

Otopite šećer, margarin i vodu. Samo da proključa, skinite sa vatre i dodajte keks, orahe i koricu narandže. Fino sjedinite i podelite na dva jednaka dela.
U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte da se otopi i sjedini.
Ostavite da se fil prohladi, da bude mlak i filujte korice naizmenično, tamni pa svetli deo.
Poklopite nekim težim predmetom (ja stavim pleh od rerne) i ostavite da se prohladi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading