SVE SE PLETE U KRST Uskršnji venac, mek, savršeno ukusan i mirisan
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za jedan manji venac:

100 ml mleka

100 ml vode
30 gr margarina
15 gr svežeg kvasca  ( 1/3 )
300 gr brašna
1 kašičica šećera
prstohvat soli
žumance za premazivanje

Priprema:

U toplo mleko i vodu dodajte kvasac i šećer pa kašikom umutite, dodajte brašno, otopljen margarin i so, pa opet umutite.

Kada više kašikom ne možete mutiti umesite testo uz malo brašna.

Ostavite da odstoji 20 minuta.

Testo malo premsite pa podelite na dva jednaka dela.

Svaki deo razvaljajte u dugačku traku ( 70 – 80 cm ) [uskrsnji venac]

Najlakše ćete valjati testo ako malo pouljite ruke i onda po stolu dlanovima valjajte.

Kada razvaljate obe trake ukrstite ih. Napravite krst, ukrstite testo tacno na sredini.

Gornju traku prekrstite dole, a donju gore, obrnite im mesta.

Tako isto uradite sa levom i desnom.

Gore – dole, pa onde levo desno i tako uradite do kraja.

Kada upletete, najverovatnije da ćete imati malo viška trake, neke, to odsecite.

Oblikujte upletene trake u krug i podvucite kraj ispod početka ili ubacite u jedan upleten deo.

Premazite žumancetom, ostavite da odstoji 15 minuta, pa pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading