ISPROBAJTE DOMAĆU PROJU Po receptu naših baka
Foto: Bakina kuhinja

Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a ovaj je jednostavan jer su mere "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet.

Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.

Sastojci:

2 jajeta
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja belog brašna
1 šolja jogurta
pola šolje vode
1 kesica praška za pecivo
300 g sira
1 kašičica soli

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 minuta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading