Ledeni i osvežavajući: Napravite sladoled na štapiću od svežeg voća
POTREBNO – za 8 – 10 sladoleda:
- 4 šolje svežeg voća po izboru – breskve, maline, borovnice
- sveže ceđeni sok od jednog limuna
- ¼ šolje sirupa od agave
PRIPREMA:
Sve sastojke staviti u blender i izmiksati da se dobije ujednačena smesa. Ako vam se čini da je previše gusta, dodati jednu kašiku vode. Potrebna vam je glatka smesa koja se lako preliva. Sipati potom dobijenu smesu u pripremljene kalupe za sladoled. Ispuniti do četvrtine pa staviti drveni štapić u sredinu i napuniti do kraja. Prebaciti kalupe u zamrzivač.
Ostaviti tamo najmanje 2h, a u idealnom slučaju preko noći. Staviti spoljašnji deo kalupa pod toplu vodu kako bi se sladoled lakše izvadio iz njega. U zamrzivaču, ovako pripremljene sladolede možete da čuvate i do dve nedelje.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)