Idealan za sendvič ili hladno predjelo: Domaći sir sa maslinama
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1,5 l mleka
  • 1,5 kašičica soli
  • 3 veća jajeta
  • 375 g kisele pavlake
  • 100 g zelenih maslina

Priprema

Jaja dobro umutiti sa pavlakom u jednoličnu smesu. Mleko posoliti i staviti da se kuva. Čim proključa, smanjiti vatru i neprestano mešajući, uliti jaja sa pavlakom.

Dodati masline narezane na kolutiće i nastaviti sa kuvanjem. Počeće da se stvaraju grudvice. Kad se odvoji surutka, sir je gotov.

Cediljku obložiti duplom gazom, ispod postaviti posudu u kojoj će se skupljati surutka, i izliti sir. Oblikovati ga, čvrsto zamotati gazu, da se što više ocedi, postaviti tanjir odozgo, i nešto teško preko, te ostaviti sir preko noći. Sledeći dan skinuti gazu i odložiti sir u frižider.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading