STARINSKI RECEPT ZA BOŽANSTVENO LETNJE JELO Bećar paprikaš, raskoš slasti i lepote ukusa
Bećar paprikaš za 3-4 porcije
Sastojci:
1 kg paprike (od toga bar pola kg crvene šilje, ostalo što šarenije)
500 g crnog/crvenog luka
500 g paradajza
2 ravne kašičice soli
150 ml maslinovog ulja
Postupak:
2. U većoj šerpi ili dubokom tiganju ugrejati 150 ml maslinovog ulja, pa spustiti papriku i luk, uz dodatak dve ravne kašičice soli, da se prže na jačoj vatri. Povremeno promešajte. Ako počne da se lepi, sniziti temperaturu prženja i mešati češće. Kad spadne na polovinu početne zapremine, dodati paradajz i krčkati na srednje jačoj vatri dok skoro sva tečnosti ne uvri. Ukupno vreme prženja - oko 45 min do 1h, zavisno od jačine vatre i širine posude.
3. Servirati toplo, uz jaje na oko i hleb po izboru.
Napomena:
Obzirom da su crvene šilje mnogo mesnatije od ostalih paprika, i treba im više vremena da se uprže, može se desiti da sa ovih drugih, koje su popravilu brže gotove, zbog dugog dinstanja krene da spada ljuska. Nije to sad nešto mnogo strašno, ali moguće i to preduprediti - na početku dinstati samo crvenu papriku i luk, a ostale paprike dodati kasnije, kad i paradajz.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)