PITA SA BLITVOM Ukusna večera spremna za čas
Ova pita je veoma ukusna i jednostavno se sprema, tako da ne zahteva puno truda.
Sastojci:
500 g kora
4 jajeta
4 veze blitve
500 g sitnog sira
100 g kajmaka
1 kašičica praška za pecivo
100 ml jogurta
100 ml ulja
Priprema:
Blitvu blanširajte i sitno iseckajte.U dubljoj posudi, umutite jaja, dodajte sir, kajmak, prašak za pecivo, jogurt i sve dobro umutite, pa dodajte iseckanu blitvu. Pleh namažite uljem, spustite prvu koru, poprskajte je sa malo ulja, a onda preko stavite drugu. Na red dolazi fil. Drugu koru premažite filom, pa je prekrijte novom korom. Ređajte kore tako da svaku drugu premažete filom od sira i blitve dok ne potrošite sav materijal. Dve ili tri kore obavezno ostavite za prekrivanje pite. Kada završite postupak, isecite pitu oštrim nožem, pa po poslednjoj kori sipajte malo ulja i poprskajte je sa malo mlake vode. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu 45 minuta.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)