kuvani krompir
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Krompir je mnogima omiljena namirnica i sigurno ćete nam biti zahvalni kad saznate kako ga skuvati da bude još ukusniji!

Krompire volimo jer ih možemo pripremati na razne načine, mogu se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. Ipak, važno je znati i koji krompir koristiti kako biste uživali u najboljoj teksturi i ukusu. Dakle, nisu svi krompiri isti!

Ako krumpir ima više skroba, onda će njegov sadržaj lakše postati mekan i odličan je za pripremu pirea ili za pečenje. Voštani krumpir sadrži puno vode te se zato koristi za salate ili se kuva. Kad smo već spomenuli salatu od krompira, ako do sad niste bili potpuno zadovoljni ukusom, postoji jednostavno rešenje – u vodu u kojoj se kuva krompir stavite sirće!

Jednom kad ste naučili koristiti pravi krompir za kuvanje, ako mu u vodu u kojoj se kuva dodate sireće, on će pomoći da krompir zadrži svoj oblik. No, to nije sve. Proces ide tako da krompir kuvate oko 30 minuta, a nakon 10 minuta kuvanja dodajte sireće.

Prema pisanju Eating Expired, sireće će održati krompir čvrstim i stvorite će se na vanjskom delu čvršća opna. Dobro je znati da je svejedno koju vrstu sirećeta stavljate – vinski, jabučni ili alkoholni. Isprobajte već danas ovaj recept i uživajte u najboljoj krompir salati.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading